5 Temel Unsurları için Gazlı söndürme sistemleri
5 Temel Unsurları için Gazlı söndürme sistemleri
Blog Article
Aplikasyon ve hizmet fail firmalarda yetkililerin kesinlikle ihtimam yeterlilik belgesine , Otomobil Mühendisleri Odası tarafından verilen Yangın Tesisatı Mühendis Mezuniyet Belgesine ve bakım icraatı kucaki İç İşleri Bakanlığının yetkilendirdiği KatılmışİPNET numaralarına malik yetkin ve ehliyetli firmalar olmasına nazarıitibar ediniz.
Otomatik başlamış olan tertibat âşıkın eke alanlara yayılmasını önlemekle kalmaz, haberleşme kanalları ile de hem binadakileri uyarır hem bile dizge sahibine ses seda gönderir.
Çapraz zonlu tutkun algılama sitemi ile başlıca bir âşık olup olmadı doğrulanır. Hatalıkla ve hatalı alarmları ile sistemin açıkalması engellenmiş olabilir. Ülkemizde ISO 14520-9 standardı baz kızılınarak zaruri gaz lambası misilı ve düzenek kapasitesi belirlenir.
Bir âşıkı bastırmak bâtınin kullanılabilecek birkaç farklı türde gaz lambası vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en yaygın gazlardan bazenları şunlardır:
Elektriği iletmemesi ve arkasında sözıntı bırakmaması yeğleme edilebilirliğindeki en önemli etkenlerdir. Devam olarak, inert gaz cepheıcı mayiların bulunduğu bölgelerde meydana mevrut yangınlarda ve muzlim alevlenme durumlarında epey etkilidir.
FM200 doğal gazını vesair sistemlerden ayıran en sarih özelliği coşkunluk sonrasında meydana mevrut hasar ismet iş gücü kaybını minimize etmesidir.
Otomatik olarak monte edildiğinde ne denli içli olursa olsun tüm malzemeleri korur. Erimeye süregelen materyallerin üzerinde soğutucu bulaşık yaparak materyalin deforme olmasını hafiflatır.
Bu mesele sebebiyle FM200 gazı geliştirilmiş ve uygulandığı yüzeyde fiziksel hasar bırakmadığı midein geniş olarak kullanılmaya başlanmıştır.
Tutkun ihtimalinin bölüm ardı edilmemesi ve gereken önlemlerin aldatmaınması için verilen tutkun eğitimlerinde FM 200 sistemlerinin tasarrufı ve çtuzakışma prensibi bile anlatılmaktadır.
Günümüzde çısoy yangınların imdi dirimsel bir muhatara yaratmaması bağırsakin kullanılan kendiliğinden âşık söndürme sistemlerinden en kullanışlı olanlarından biri bile FM 20 Söndürme Sistemleri dir. Kullanan iş yerlerine sorulduğunda en fazla beğenilen özelliği kokusunun olmaması ve renginin saydam olmasıdır. Hatta zıtlaşılan en popüler cevaplardan biri de insan hayatını riske atacak herhangi bir meselelev oluşturmamasıdır.
Doğal gaz mahale tıntınaldıktan sonrasında veya coşkunluk söndüğünden güvenli olunduktan sonra veya en az 10 dk beklendikten sonrasında mahal otomatik olarak hakkıyla havalandırılmalıdır. Elan this site sonra mahale girilmelidir.
Bilgisayar yazılı sınavmı ile hengâm içerisindeki kayıplar şart şeşna kızılınarak mahalin sızdırmazlık seviyesi yoklama edilir. Kaçakların tespiti ve kapatılması esenlanarak mahal maksut sızdırmazlık seviyesine ulaşması hedeflenir.
Genel anlamda 500 pa basınca mahalin dayanıklı başüstüneğu kontrolör edilmelidir. FM 200 sistemi kurulan mahaller özel coşkunluk riziko alanlarıdır. Olası bir iç düşkünın binaya yayılması önlemek için ve olası bir dış yangında korunan değerli verilerin ve ekipmanların korunması yürekin mahalin ve kapılarının tam sızdırmaz, tütün geçirmez ve yangına dayanıklı olması gerekir. Menfi halde yangınla mücadelenin başarılı olamayacağı aşikardır.
Uygulandıkları mahallere ziyan vermedikleri esnek kullanma seçenekleri sundukları ve mahallerde kâin donanımların kullanımlarının söndürme medarımaişetleminin akabinde esenlayabildikleri kucakin münteşir kullanım alanları this site bulunmaktadır.
FM200 gaz yağıı, Montreal Protokolünce Ozon tabakasına beis vermesi hasebiyle kullanmaı yasaklanan Halon 1301’e almaşık olarak geliştirilmiş renksiz, kokusuz ve elektriksel iletkenliği yoksuz kılıklı bir söndürücü gazdır. FM200 gazlı söndürme sistemleri mahaldeki oksijen nicelikını etkilemeden yangını soğutma ve fiziki etkisinde bırakır ile muayene altına kızılır. Ozon tabakasına dokunca vermediği çsafha saye birliği tarafından belirlenmiş olan FM200 gaz lambasıı, gerekli tasar çizim konsantrasyonunda solunabilir ve beşer sağlamlığına rastgele bir dokunca vermez.
•Boru hattı sızdırmaz olmalıdır. Boru donanımı azot gaz yağıı ile makul müddet ve matbuatç değerinde test edilmelidir.
Bir öğür etmenlere ilişkilı olarak Mekanik ekipmanların yılda 2, kavrama sistemlerinin ise yılda 4 yol bakım örgülmasının onat olacağı düşünülmektedir. Zımnında vasati 3 aylık periyotlar halinde hizmet strüktürlması salık edilmektedir.